Få flere følgere på Instagram: 17 råd der virker

instagram Apr 26, 2019

Er du en af dem der kæmper for at blive set på Instagram? Og sidder du efterhånden med en opgivende følelse i kroppen? Du er langt fra den eneste, men ønsker du relevante følgere, kan du ikke bare trykke på en knap og se dem vælte ind. Der skal arbejdes for det, og disse 17 råd kan hjælpe dig godt på vej.

Vær aktiv:

Husk at Instagram er et socialt medie, så vær aktiv, ellers vil disse tips desværre ikke være noget værd. Alle rigtige Instagrammere elsker at få liket og kommenteret sine billeder, så det er helt i orden at connecte med brugere du ikke kender. Vis interesse, udvis respekt, kommenter positivt hos andre og like det der fanger din interesse. Det kræver tid og opmærksomhed at fastholde kontakter på de sociale medier, ligesom det gør ude i virkeligheden.

Find din niche:

Find din niche og hold dig til den. Man skal ikke være bange for, om der er nok interesserede, selvom det godt kan ekskludere en masse følgere. For de følgere du så har, de vil helt sikkert elske det meste af dit indhold og være det man kalder for “de rigtige følgere”. Det er dém, som du kan bruge til noget, for de vil være aktive og ikke bare stå som et tal på din profil.

Virksomhedsprofil:

Kend dine følgere, del mere af det indhold, som de har vist størst interesse for og på de tidspunkter hvor størstedelen er online. Dette kan du nemt se under “indblik” øverst i højre side på din Instagram, hvis du har en virksomhedsprofil. Har du ikke det, kan du læse dette indlæg, der beskriver hvordan du nemt kan sætte en virksomhedsprofil op, og derved få endnu mere ud af din profil med flere funktioner.

Læs mere: Sådan opretter du en virksomhedsprofil - og får mere ud af Instagram.

Stærk bio-tekst:

Vær opmærksom på at du kun har 30 ord til rådighed i din Instagram-bio, så vælg dem med omhu. Tænk over, at det er noget af det første dine besøgende ser, når de kommer ind på din profil. Sæt gerne ord på hvad du sælger, laver eller primært deler på din profil, og hvilken værdi det har for dine besøgende.

Det kan også være en god idé at dele et par stikord om dig selv, da Instagrams brugere i stigende grad ønsker at kende mere til “personen bag profilen”.

Link i bio:

Du har mulighed for at sætte ét link ind i din bio. Det kan være direkte til din forside på din hjemmeside, dit nye blogindlæg eller hvis du ønsker at vise noget helt tredje (og måske nyt) frem.

Søgbare ord:

Det kan være en god idé at skrive et eller flere relevante søgeord i dit bio-navn (linjen der er markeret med fed), eksempler kan være “madplaner på budget” eller “vægttab, kost og motion”, så du vises i søgeresultaterne.

Less is more:

Meget af det indhold der bliver delt på Instagram, bliver aldrig set eller læst. Dette skyldes at der er alt for indhold og folk har travlt, derfor bliver vi også kræsne når vi skal bruge af vores tid. Det betyder at "more is less" - altså at ét stykke virkelig godt indhold er bedre end flere halvlunkne. Jeg vil dog anbefale dig at dele mindst 1-2 opslag på Instagram om dagen, selvom man nemt kan forestille sig at det vil nedsænke tilgangen af følgere og likes, men undersøgelser viser noget helt andet. Vi er på Instagram på forskellige tidspunkter, så du vil kun nå et bredere publikum.

God kvalitet:

Det er vigtigt at dine billeder og videoer er i god kvalitet, hvis du ønsker at få flere likes og kommentarer. Det har betydning i forhold til Instagrams algoritme, men vi kender det selv - det er bare ekstra lækkert at se på.

Video:

Videoer er begyndt at fylde mere på de sociale medier, og med god grund. Undersøgelser viser nemlig, at videor giver en større rækkevidde end billeder gør.

Tal direkte:

Spørg dine følgere om noget i dine opslag, og husk at vi godt kan lide at blive talt direkte til, så benyt: “du” i steder for “I”. Og spørg fortsat dine følgere, når de kommenterer under dine billeder. Vis dem, at du er interesseret i dem.

Din tid:

Den første time er vigtig, så vær aktiv mindst 20 minutter før du deler et billede, og igen 20 minutter efter. Jo flere likes og kommentarer du får indenfor den første time - jo bedre i forhold til algoritmen og din rækkevidde. Svar derfor på kommentarerne så hurtigt du kan, helst indenfor 30-60 minutter.

Ønsker du en profil der spiller og skaber resultater, så kræver det en stor investering i form af tid.

Tag og lokation:

Få glæde af andres følgere ved at tagge dem i dine opslag, det vil også være en god idé på caféer og webshops. Måske deler de dit billede på deres profil, hvilket er gratis reklame til dig.

Det kan også være en god idé at tilføje din lokation, men tænk dig om først, da du fortæller alle hvor du befinder dig.

Benyt hashtags:

Hvis du bruger hashtag, øger du chancen for at blive set af andre brugere, som ikke følger dig i forvejen. Søg efter hashtags der er relevante for dig, og find gerne inspiration hos andre Instagrammere, som matcher din egen niche. Du kan maksimalt anvende 30 hashtags, men mange eksperter mener at det vil gavne dig at benytte færre hashtags. Der findes mange meninger om dette, så mit råd til dig er: Prøv dig frem, og se hvad der virker på din profil.

Del dem i din billedtekst eller i den første kommentar under billedet.

Lav stories:

At lave stories er en god måde at skabe indhold på, og vise “behind the scenes”. Mennesker elsker at se mennesker, så del gerne af dig selv og sørg for at dele mindst fire stories hver dag.

Samarbejd med andre:

En let måde at nå ud til flere potentielle følgere på, er ved at samarbejde med andre Instagrammere. Lad dem være gæst på din profil eller i din story, men sørg for at vedkommende har samme niche som dig selv, ellers vil det ikke give mening.

Relationer:

Sørg for at have en god relation til dine følgere, det er vigtigt at du giver dig tid til dem, også selvom de er begyndt at følge dig. 

Vigtigst af alt:

Husk at det ikke kun handler om at have følgere - men om at have de rigtige følgere. Det er derfor en dårlig idé at købe dig til dem. Derudover vil de forsvinde med tiden, da Instagram vil fjerne dem i deres oprydninger, og du vil risikere at Instagram sporer dig og lukker din bruger.

Hav det sjovt og lad Instagram være din kreative legeplads.

Bliv en del af La Chika Community!

Modtag vores nyhedsbrev, og få adgang til vores fællesskab og netværksside, hvor du kan netværke og sparre med andre iværksættere, bloggere og influencers. Det koster kun din emailadresse at blive medlem.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.