Hvad er et domæne, hosting og platform?

blogging Aug 12, 2019

Når man skal starte en blog første gang kan det være lidt skræmmende, og der er så mange nye ord og begreber som man måske har hørt før, men som man egentlig ikke kender betydningen af - Don`t worry, vi har alle været der. Vi vil idag forklare dig alt hvad du skal vide for at starte din første blog. Det er faktisk ikke svært, og vi guider dig hele vejen. Vi kan se på bloggen og dens setup lidt som en lejebolig.

Først er der noget der hedder Domænenavn - et eksempel på et domænenavn er "www.lachika.dk"

Hvad er et domæne?

Et domæne eller et domænenavn, angiver din blogs præcise adresse. Det er den tekst dine besøgende skal skrive i deres adresselinje for at finde frem til netop din blog. Et domænenavn er unikt, og det kan for eksempel se sådan ud: www.ditblognavn.dk

3 Tips til et godt domæne

  1. Vælg et domæne der er nemt at stave
  2. Undgå at bruge æ,ø og å
  3. Vælg et domæne der er unikt, og ikke lyder som noget andet

Hvad betyder hosting?

Så skal du have en hostingløsning også kaldet et webhotel. Det er her du lejer en plads til din blog, din "udlejer". Det er her din blog og alt dit indhold bliver opbevaret. Vi anbefaler dig at vælge Unoeuro.dk (reklamelink), det er nemt, billigt og så er der god support hvis du løber i problemer undervejs.

Hvilken blogplatform skal du vælge?

Sidst men ikke mindst skal du bruge en platform til at lave din blog på - vi anbefaler dig kun at bruge WordPress - det er din blogs lejlighed, en bolig du kan indrette og designe som du vil.

Så enkelt kan det faktisk forklares - Domænenavn - Hosting - Platform - Der hvor din blog bor.

Det er selvfølgelig lidt mere kompliceret end som så, men bare du forstår det overordnede princip, og hvorfor du har brug for alle 3 ting når du skal starte din blog, så er det helt ok.

Sæt det hele op på en gang, samme sted!

Mit allerbedste råd til dig som er ny blogger, er at gøre det så nemt for dig selv som muligt. Det gør jeg også selv, selvom jeg har prøvet det nogle gange efterhånden. Derfor sætter vi altid det hele op på en gang, og på samme sted. Det er super nemt, og vi viser dig hvordan du gør.

Vi køber altid det hele ved Unoeuro.dk (reklamelink)

Det første du skal gøre, er at finde ud af hvad dit domænenavn skal være. Find ud af hvad dit blognavn skal være, og tjek derefter om domænet er ledigt.

Du kan tjekke om domænenavnet er ledigt i toppen af siden hos Unoeuro.dk (reklamelink)

Når du har fundet det rigtige domænenavn til din blog, klikker du på navnet, og du bliver ført direkte videre til hvor du kan købe hosting til din blog. Det sker nemlig på samme side.

Vælg hvilken pakke du ønsker at købe (start med den billigste, så kan du altid opgradere senere), så klikker du på køb, og betaler for både domænenavn og hosting på en gang.

Installer WordPress på din blog

Nu kan du i dit kontrolpanel klikke på den knap der hedder 1-klik-WordPress, og her kan du med et enkelt klik installere WordPress. 

Når du har installeret WordPress, er du klar til at gå i gang med at installere et tema og begynde at fylde indhold på din blog. Har du brug for lidt hjælp til at komme rigtigt fra start, så vil jeg anbefale dig at følge vores kursus "Min 1. måned som blogger" - det koster ikke andet end en tilmelding til vores nyhedsbrev, og du kan tilmelde dig herunder.

Bliv en del af La Chika Community!

Modtag vores nyhedsbrev, og få adgang til vores fællesskab og netværksside, hvor du kan netværke og sparre med andre iværksættere, bloggere og influencers. Det koster kun din emailadresse at blive medlem.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.